Через два тижні пошуків знайдено тіло 14-річного хлопчика, який потонув в озері, що у Миколаївському районі Львівщини. Хід розслідування цієї справи перебуває під контролем Президента України Віктора Ющенка. Адже, як повідомлялося раніше, до загибелі дитини нібито причетний гість одного із депутатів Львівської облради, дача якого стоїть на березі озера.

Як встановили правоохоронці, загиблий разом зі своїм товаришем, дев’ятирічним учнем місцевої школи, плавали на камері від вантажного автомобіля без дозволу батьків. Неподалік від місця події було багато дітей та дорослих, а на середині озера — декілька скутерів.

Двоє дітлахів відпливли від берега на відстань близько 50—70 метрів і не втрималися на камері від хвиль гідроцикла, що проїжджав поруч. На допомогу неповнолітнім, які опинилися у воді, кинувся місцевий мешканець. Доки чоловік доплив, один із хлопчиків потонув. Його молодшого друга вдалося врятувати.

Як повідомив голова Миколаївської райдержадміністрації Василь Кіндрацький, діти купалися зі сторони приватних дач, де немає жодної охорони і рятувальників. Рятувальна ж служба пильнує громадський пляж, що за кілометр на протилежному березі. «На жаль, статус озера досі не визначений, це колишній кар’єр Миколаївського цементного заводу, однак задіяно тут чимало депутатських інтересів, — наголошує Миколаївський голова. — Три роки ми намагаємося зробити схему планування за кошти обласного бюджету, однак районні депутати нам такого дозволу не дали, хоча для виготовлення документації їхній дозвіл за законом потрібен, в ідеалі ж просто необхідно дотримуватися в реаліях визначеної 50-метрової прибережної захисної смуги і всюди виставити пости, адже глибина озера сягає 40 метрів і плавати там небезпечно. Однак дачі колишніх і теперішніх депутатів з одного боку озера стоять до води так близько, що можна на скутері заїхати мало не у власну їдальню...»

Прокурор Львівської області Олексій Баганець повідомив, що встановлено власників 13 скутерів, які були на той момент на озері, а безпосередньо в місці трагедії — три. Також встановлені особи, що перебували на той час на найближчій до озера дачі. Чи належить вона одному з депутатів Львівської обласної ради теперішнього чи попередніх скликань, він підтвердити офіційно не може. Чи пам’ятає дитина, хто саме був на гідроциклі, чи були серед відпочивальників високопосадовці, Олексій Баганець не уточнив. Вже кілька днів комісія, створена при облдержадміністрації, перевіряє водні об’єкти області. Адже цього купального сезону на Львівщині загинуло вже 25 осіб...