Проблему несвоєчасної виплати зарплат обговорили на засіданні профільної комісії Полтавської обласної державної адміністрації. 
Передовсім розглянули ситуацію на заводі газорозрядних ламп. Тут працівникам заборгували майже півтора мільйона. Зазначалося, що з січня по червень обіг коштів на підприємстві становив 21 млн. 80 тис. грн. Проте на зарплату витратили тільки 6,5%. На думку заступника голови облдержадміністрації Надії Мякушко, це безпідставна невиплата заробітної плати. «Ми будемо змушені подавати матеріали до прокуратури, — каже Н. Мякушко. — Адже за період, коли не виплачується зароблене, люди втрачають трудовий стаж». Керівництво заводу пообіцяло до 1 вересня всі борги із зарплат погасити, а найближчим часом виплатити 105 тис. грн.
Якщо заводу газорозрядних ламп погрожували прокуратурою на словах, то ВАТ «Галещинамашзавод» —на ділі, адже рівень виплат зарплат тут і до кризових часів був далекий від ідеалу. Дісталося на горіхи також Пирятинському та Гадяцькому АТП. Тут не дбають ані про виплати зарплат, ані про внески до Пенсійного фонду, ані про легалізацією доходів. Для виправлення ситуації підприємствам дали час до вересня. Подібні вимоги поставлено й перед керівниками інших підприємств, які заборгували своїм працівникам зарплату в значних розмірах. Серед них — ВАТ «Полтавський дослідний ливарно-механічний завод», ВАТ «Кременчукгаз», Пирятинська нафтогазорозвідувальна експедиція ДП «Полтаванафтогазгеологія».
За статистичними даними, станом на 1 липня заборгованість із заробітної плати у Полтаві мають 29 підприємств на загальну суму понад 13 мільйонів гривень. Порівняно з початком року сума боргу збільшилася на 72,6%, порівняно з 1 червня — на 9,4%. Ситуація ускладнюється тим, що борги мають підприємства, дебітори яких перебувають за межами області.