СБУ припинила діяльність організованої злочинної групи, що незаконно використовувала товарний знак і фірмове найменування великого польського підприємства та займалася підробкою його фірмової продукції. Фірму, що виготовляє контрафактну продукцію, виявлено в Сіверськодонецьку. Фальсифікований клей виготовляли у великих обсягах і реалізовували на всій території України.
Продукцію виробляли без дотримання технологічних вимог, з використанням дешевих і шкідливих для людей компонентів. Йдеться про аміак і метанол, які можуть викликати хімічні опіки, загальне отруєння організму, а в деяких випадках навіть спричинити смерть.
Польське підприємство, що виробляє універсальний морозостійкий клей, — достатньо відомий в Європі виробник хімічної продукції. Але останні два роки з вини сіверськодонецьких зловмисників репутація польського виробника постраждала. За оцінкою компанії, діями виробників контрафактної продукції їй завдано збитків у сумі 1 мільйон 200 тисяч доларів.
Гендиректор підприємства висловив впевненість у тому, що діяльність СБУ з викриття і знешкодження злочинців, причетних до виготовлення фальсифікованої продукції під виглядом товарів країни-учасниці Євросоюзу, сприяє захисту економічних інтересів України і зміцненню економічних зв’язків з державами ЄС.