Одне з охоронних агентств, що працює в місті Першотравенську (Дніпропетровська область), займалося тим, що «вибивало» борги. Складалася банда з чотирьох раніше судимих людей, очолював її 28-річний директор агентства.
Наразі встановлено, що в березні зловмисники, погрожуючи пістолетом, викрали 33-річного жителя Петропавлівського району і, прикувавши наручниками до металевої балки у спортзалі охоронного агентства, били руками, ногами, гумовими палицями, вимагаючи гроші. Потерпілий (про нього відомо лише, що він непрацюючий і несудимий) запропонував свою квартиру в Першотравенську і попросив брата по телефону, щоб той умовив матір переписати її на викрадачів. Але й після того, як оборудка була завершена, його продовжували катувати, а потім, одягши мішок на голову, перевезли в гараж неподалік від спортзалу. Увечері того ж дня, зробивши в даху дірку, заручник утік у наручниках.
За цим фактом порушено кримінальну справу, трьох зловмисників затримано, з четвертого взято підписку про невиїзд. Нині правоохоронці встановлюють інші епізоди злочинної діяльності групи, оскільки під час обшуку за місцем реєстрації охоронного агентства, крім зброї (два мисливські карабіни «Сайга», помпова рушниця «ТОЗ-194» 12-го калібру, пістолет-револьвер «Маузер», пістолет «ПМР» калібру 9 мм, набої), наручників, гумових палиць і бронежилетів, вилучено також чотири паспорти інших громадян України і боргові розписки ще трьох осіб.