Комітет з питань правової політики рекомендує парламенту прийняти за основу проект закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» (щодо приведення їх у відповідність до закону «Про нотаріат») (реєстр. номер 4100).
Законопроектом пропонується доповнити Кримінально-процесуальний кодекс положеннями про те, що реєстри нотаріальних дій, документи чи печатка нотаріуса можуть бути надані суду за вмотивованою його постановою тільки для огляду і повинні бути повернуті судом негайно після огляду. Змінами до Кримінального кодексу передбачається запровадити кримінальну відповідальність за умисне розголошення нотаріальної таємниці без згоди її власника особою, якій ця таємниця відома у зв’язку з професійною чи службовою діяльністю. Передбачається також відповідальність за втручання в діяльність нотаріуса з метою перешкоджання виконанню ним своїх обов’язків або спонукання до вчинення неправомірних дій.
У Цивільному кодексі проектом пропонується встановити, що з 1 червня 2009 року «подання заяви про прийняття спадщини може здійснюватися до приватного нотаріуса».
Крім того, зміни передбачається внести до Сімейного кодексу, законів «Про заставу», «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», «Про господарські товариства», «Про акціонерні товариства», «Про кредитні спілки», «Про іпотечне кредитування, операції з консолідованим іпотечним боргом та іпотечні сертифікати», «Про охорону дитинства», «Про іпотеку».
За матеріалами інформаційного управління апарату  Верховної Ради України.