Напад на директора з загальних і соціальних питань ВАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» Олександра Зозулю начальник ГУ МВС України в Дніпропетровській області Анатолій Науменко пов’язує з його професійною діяльністю, зокрема масовим скороченням кадрів на підприємстві. Про це він заявив на прес-конференції. За словами пана Науменка, потерпілий назвав людей, яких підозрює в цьому злочині, однак в інтересах слідства їхні імена поки що не розголошують.
Нагадаємо, на Олександра Зозулю напали троє в масках 3 липня о 6.30, коли він ішов на роботу, і побили його битами. У стані середньої тяжкості його доправили до лікарні. Слідчим відділом Криворізького міського управління МВС порушено кримінальну справу.
«Не хочеться чинити тиск на правоохоронні органи і підказувати слідству свою версію, але ми впевнені, що злочинне угруповання, яке діяло на нашому підприємстві, пішло ва-банк. Після того, як ми припинили низку крадіжок на нашому підприємстві і встановили жорсткіший контроль за збереженням майна, деяких наших керівників почали залякувати по телефону. Тепер злочинці перейшли від слів до дії, скоюючи підлі напади з-за рогу», — так прокоментував подію на офіційному сайті генеральний директор ВАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» Жан Жуе.
Начальник міліції області Анатолій Науменко підтвердив на прес-конференції, що на підприємстві існують схеми крадіжок, до яких причетні керівники низової ланки, і нині порушено низку кримінальних справ.