Гірничо-металургійний комплекс Дніпропетровщини нарощує обсяги виробництва. З початку місяця запрацювало на повну потужність ВАТ «Нікопольський завод феросплавів». Працівники повернулися з вимушених відпусток, їм у повному обсязі нараховується заробітна плата. Крім того, підприємство відновлює реалізацію інвестиційних планів, зокрема, через замовлення будівельному комплексу регіону.
— Це важлива подія для області, — зазначив заступник голови ОДА Віктор Сергєєв. — І насамперед для Нікополя, оскільки завод є бюджетоутворюючим підприємством. У червні феросплавники уже видали на 24 відсотки продукції більше, ніж за попередній місяць.
Як повідомили в головному управлінні промисловості ОДА, в червні на Дніпропетровщині майже на 5 відсотків збільшилося і виробництво залізорудного концентрату, більш як на 5 — виробництво коксу. Поліпшилися справи і в трубників: зокрема, у ВАТ «Дніпропетровський трубний завод» (збільшення обсягів на 80 відсотків), ВАТ «Інтерпайп Новомосковський трубний завод» (на 57,5 відсотка). Протягом року в гірничо-металургійному комплексі було створено 366 нових робочих місць, а платежі базових підприємств до бюджету на 1 червня становили 1 мільярд 364 мільйони гривень.