У Львові таксисти провели віче, на якому вимагали провести пенсійну реформу та змінити порядок оподаткування приватних підприємців. Зокрема, на вічі було зачитано звернення до Президента України з вимогою скасувати постанову Кабміну № 336 від 14 квітня 2009 року. Цей документ змушує підприємців, які сплачують єдиний чи фіксований податок, доплачувати до Пенсійного фонду як мінімум 124 гривні за себе та 208 гривень за кожного з членів своєї сім’ї (якщо вони не отримують заробітну плату, з якої йдуть пенсійні відрахування).
Львівські таксисти твердять, що згодні платити додаткові кошти до Пенсійного фонду, але лише за умови створення персональних пенсійних рахунків для кожного. «Чому ми маємо платити за інших? Персональних пенсійних рахунків немає в державі? Тоді потрібно проводити реформу і запроваджувати такі зміни», — наголосив голова Асоціації вільних профспілок автотранспортників України Андрій Корчинський.
За словами організаторів віча, акції протесту таксисти проведуть у восьми обласних центрах України. У 20-х числах липня вони мають намір зібратися разом у Києві і заблокувати роботу секретаріату Президента і Кабінету Міністрів та поставити блокпости біля державних установ.