Власники деяких підприємств і компаній, що зупинилися через бойові дії у Донецькій та Луганській областях, вивчають можливість перевести бізнес на Вінниччину. Це цілком співпадає з намірами місцевої влади про створення і розвиток Індустріального парку, процедуру формування якого розпочато на останній сесії Вінницької міськради.

«Представників компаній зі східних регіонів цікавить можливість розміщення у нас виробничих потужностей, а також їх юридична переадресація, — розповідає заступник міського голови Вінниці Валерій Коровій. — У нас для цього є всі необхідні умови. На околиці міста для Індустріального парку виділено земельні ділянки. На двох з них уже збудовано три підприємства. Решта території чекає на потенційних інвесторів. Що дуже важливо, до цих ділянок уже прокладено комунікації».

Співрозмовник наголошує, що Вінницький регіон має ще декілька переваг: географічне розташування, близькість до столиці. У місті є аеропорт, залізниця, територією краю проходять два транскордонні автомобільні коридори.

«Той, хто виявить бажання розвивати Індустріальний парк Вінниці, отримає нормальні умови для реалізації своїх проектів», — стверджує заступник міського голови.

Вінницька область.