Місцева влада Полтави заборонила розміщати зображення українського гетьмана Івана Мазепи на вуличних рекламних щитах, а також «будь-яку інформацію, що може образити національну гордість або політичні погляди тих, хто братиме участь у святкуванні 300-річчя Полтавської битви», передає «Обком».
Замовником цієї зовнішньої реклами з гаслом «Мазепа переміг! Українська держава є!» виступила обласна організація ВО «Свобода». Однак міськрада зажадала забрати її з полтавських вулиць.
Міський голова Андрій Матковський зустрівся з керівниками рекламних агентств і повідомив, що до нього доходить інформація про готовність деяких політиків «заплатити великі гроші за розміщення реклами специфічного сорту». Він нагадав рекламістам, що отримати прибуток можна й у період передвиборчої кампанії, що наближається. Мовляв, розміщення політичної реклами в переддень святкування 300-річчя Полтавської битви може дорого коштувати...
У свою чергу в. о. голови Полтавської обласної організації ВО «Свобода» Олег Головченко заявив, що «українські патріотичні гасла шкодять проросійському іміджу, що, готуючись до так званого святкування Полтавської битви, старанно формує Полтавська міська рада...».