Учора в Житомирі тривав страйк працівників міського електротранспорту, який почався ще 16 червня. Не допомогла і зустріч голови облдержадміністрації Юрія Забели з колективом ТТУ, під час якої він повідомив про свою розмову з Прем’єр-міністром Юлією Тимошенко, після чого область отримала три з половиною мільйони гривень для погашення заборгованості у зарплаті. Це частина тієї субвенції, яка мала надійти значно пізніше — тільки в четвертому кварталі.

У профкомі підприємства вважають, що страйк припиниться, як тільки люди справді отримають гроші. Але всі розуміють, що виділених коштів замало, щоб вирішити проблему. І справа не тільки в тому, що частина цієї суми має піти на обов’язкові платежі, тож весь борг з оплати праці погасити не вдасться — зарплати за травень доведеться ще чекати. У комунального підприємства велика недоїмка перед Пенсійним фондом, тож з минулого року його працівникам не зараховується страховий стаж, значною є і сума непогашеного банківського кредиту. Страйкарі переконані, що попереду їх чекають нові хронічні борги у зарплаті, а все тому, що з 2006 року колективу ТТУ, за підрахунками самих електротранспортників, недоплатили 36 мільйонів гривень держсубвенції за перевезення пільгових пасажирів, а їх — 34 категорії.
На 24 червня надвечір було заплановано акцію протесту, про суть вимог якої можна судити з оголошень міськкому КПУ: «Не дамо знищити громадський транспорт! Геть злочинну владу, яка змусила вас ходити пішки та користуватися їхніми маршрутками!».
Ще перед початком цієї акції лунали заклики перейти від розмов до діла і повністю перекрити рух у Житомирі.
Але міська влада сподівається, що 24 червня було останнім днем страйку.