Комітет з питань охорони здоров’я напередодні професійного свята — Дня медичного працівника — провів розширене засідання з представниками громадських організацій.
Голова комітету Тетяна Бахтеєва високо оцінила громадські ініціативи та персональний вклад кожної з організацій у зміцнення національної системи охорони здоров’я. Вона відзначила їх роль у процесах реформування системи, вдосконалення юридичного і соціального захисту пацієнтів і лікарів, розвитку медичного права. Це величезний інтелектуальний потенціал, ефективне використання якого може докорінно змінити ситуацію в охороні здоров’я на краще, підкреслила парламентарій.
Очільниця комітету наголошувала, що багато громадських організацій брали активну участь у розробці законопроекту «Про фінансування і медичне страхування». Зокрема, добродійний фонд «Медицина і право», Український медичний союз, Всеукраїнське лікарське товариство, Асоціація паліативної допомоги, Рада захисту прав пацієнтів, Міжнародний фонд допомоги хворим та представники інших громадських організацій, які працювали над законопроектом в рамках дорадчої ради, створеної при комітеті.
На засіданні медики висловили своє бачення майбутнього медицини в Україні, шляхів виходу охорони здоров’я з кризи, напрямів реформ, а також свої пропозиції щодо подальшої співпраці з комітетом.
Тетяна Бахтеєва привітала учасників засідання з Днем медичного працівника та вручила представникам громадських медичних організацій подяку Комітету з питань охорони здоров`я за плідну співпрацю.
Інформаційне управління апарату Верховної Ради.
Під час засідання парламентського Комітету з питань охорони здоров’я за участі представників українських громадських організацій, присвяченого Дню медичного працівника України. На знімку (зліва направо): заступник голови Віктор Корж, голова комітету Тетяна Бахтеєва.