Серед загиблих у збитому терористами під Луганськом літаку десантників були люди різних професій. Час змусив їх одягти військову форму і стати в стрій 25-ї окремої Дніпропетровської повітрянодесантної бригади.
Асистент кафедри політології факультету суспільних наук і міжнародних відносин Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара — двадцятишестирічний Павло Левчук — став стрільцем-зенітником.
Народився Павло в місті Токмак Запорізької області. 2010 року закінчив відділення політології факультету суспільних наук і міжнародних відносин ДНУ, потім — аспірантуру ДНУ, працював асистентом. За кілька днів до смерті успішно захистив дисертацію на здобуття ступеня кандидата політичних наук на тему: «Коаліція зростання як суб’єкт владних відносин у міських політичних режимах».
Як розповіли в університеті, після зимових канікул Павло почав проводити для студентів семінари з предмету «Політична реклама», закінчував писати кандидатську дисертацію, але на початку березня був мобілізований у 25-ту окрему Дніпропетровську бригаду ПДВ.
5 червня Павло захистив дисертацію. Для цього командування відпустило його на кілька днів. Після захисту відразу повернувся у лави бійців. З військового досвіду в нього була тільки військова кафедра, тому в першу роту першого батальйону його зарахували рядовим бійцем.
— Загинув обдарований молодий учений, талановитий викладач, справжній патріот України. Університет зробить усе для того, щоб завершити справу Павла Левчука, — каже ректор ДНУ Микола Поляков. — Зараз кафедра політології разом із Вченою радою університету збирає всі необхідні після захисту дисертації документи для відправлення в Міністерство освіти і науки України.
Ректорат, профком, рада студентів і викладачі організували збирання коштів на допомогу родині загиблого колеги. А його дружина Юлія нині захищає дипломну роботу.
Дніпропетровська область.
 
На знімку: світлину Павла Левчука разом з іншими загиблими десантниками розмістили на меморіальній стіні «Небесна сотня».

Фото автора.