10 липня голова Одеської обласної державної адміністрації Ігор Палиця разом з народними депутатами України Сергієм Гриневецьким, Юрієм Круком і Антоном Кіссе відвідали 1-у аеромобільну дивізію Збройних Сил України в Болграді Одеської області. Ігор Палиця відзначив гнітючий стан матеріально-технічного забезпечення військовослужбовців.
— Я дуже засмучений побаченим, з одного боку, з другого боку — я дуже гордий за цих хлопців, які самі все роблять, власноруч упорядковують усе те, що руйнувалося роками, — сказав голова Одеської ОДА. — Шкода ту країну, яка не думає про своїх військових, котрі охороняють її безпеку. Сьогодні ми по сходу України бачимо, що ні машини, ні золото, ні діаманти не відіграють ніякої ролі, коли на вулиці стріляють і нема кому захистити. Я розумію всю фінансову проблему і скрутну ситуацію в країні після зміни режиму «сім’ї». І сподіваюся, що піде європейське фінансування, ще якісь фінансові механізми увімкнуться. Але чекати всього цього ми не будемо — паралельно ми спілкувалися з народними депутатами від Одеської області, створюємо спільну комісію, куди ввійдуть фахівці від обласної адміністрації, військові. Ми зробимо аналіз, ми зрозуміємо все, що потрібно для того, щоб військова частина стала зразковою. І певен, що бізнес зі свого боку підтримає ці починання, тому що в найкоротші терміни ми повинні допомогти військовим стати на ноги і бути серйозною військовою частиною. Іншого виходу в нас немає. Я налаштований оптимістично. Треба починати самим про себе турбуватися, а потім про нас турбуватимуться інші.
Голова ОДА пообіцяв займатися пошуком грошей в Одеській області, а депутати — в Києві.
Довідково
З 1945 року в Болграді розміщалася 98-а повітрянодесантна дивізія СРСР. У 1993-му частина дивізії була виведена в Росію (місто Іваново). На базі частин, що залишилися, було сформовано 1-у аеромобільну дивізію ЗСУ. Пізніше зі складу дивізії до Дніпропетровська була переведена 45-а аеромобільна бригада, яка сьогодні бере найактивнішу участь у проведенні антитерористичної операції в Донецькій і Луганській областях України.

Одеса.