Автоперевізники Дніпропетровщини передали українським військовим у зону АТО повнокомплектні пересувні авторемонтні майстерні та прилади нічного спостереження.
Як розповів голова правління ПАТ «АТП-11255» Юрій Фалько, ще два місяці тому автоперевізники порушили питання використання мобілізаційних резервів. Такі резерви були сформовані у зв’язку зі створенням свого часу на кожному підприємстві автомобільних колон.
— Усе майно, що перебувало в мобілізаційному резерві, залишалося на території підприємства й ніяк не могло реалізуватися через структуру держмайна, — зазначив Юрій Фалько. — Завдяки зверненню в облдержадміністрацію ми змогли передати військовим чотири повнокомплектні авторемонтні майстерні, а також 20-тонну фуру індивідуальних комплектів і комплектів № 1 і № 2 запасних частин для бронетехніки.
Крім того, за власний кошт автоперевізники за участю профспілки автомобілістів і шляховиків області закупили необхідні військовослужбовцем прилади нічного спостереження.
Придбані монокуляри, прилади нічного спостереження, водонепроникні біноклі нічного спостереження, нічні приціли, портативні метеостанції допоможуть українським артилеристам виконувати свої завдання. Техніка дасть змогу військовим убезпечити себе від нападів терористів у зоні АТО і вести ефективніший бій у темряві.
— Це тільки перший етап, реалізований автомобілістами на знак солідарності з військовими в боротьбі за мир, — пообіцяв голова профспілки Андрій Берчук. — Надалі плануємо надати допомогу в забезпеченні медикаментами й харчовими продуктами.
Дніпропетровські автомобілісти також активно займаються ремонтом і обслуговуванням військової техніки. Їх допомогу із вдячністю сприймають військовослужбовці.
— Я щиро вдячний усім активістам, — підкреслює командувач військами оперативного командування «Південь» генерал-лейтенант Руслан Хомчак. — Тільки вчора була розмова про те, які в нас є проблеми, а вже сьогодні ці добрі люди передали нам необхідну техніку. Все обладнання буде доставлено в Донецьку область на блокпости — туди, де спецпідрозділи виконують свої завдання. Раніше вночі військові були сліпі, однак ця техніка допоможе їм виконувати своє завдання і зберегти життя.
Тим часом
Проукраїнські активісти зірвали проведення наміченого на минулу неділю мітингу сепаратистів у центрі Дніпропетровська. Зібратися на цю акцію городян закликали в соцмережах. Щоб запобігти заходу, противники сепаратизму прийшли до передбачуваного місця його проведення — Оперного театру. Сюди ж прибули й журналісти. І щойно з’явилися кілька людей, які відгукнулися на заклик у соцмережах, — їх за лічені секунди просто прогнали з площі. Крім того, проукраїнськи налаштовані активісти навіть не дали журналістам узяти інтерв’ю у своїх опонентів. Порадили це робити вдома, а не на вулицях міста. Для переконливості облили найактивніших «сепаратистів» зеленкою.

Дніпропетровська область.