Один із найпотужніших хлібозаводів Дніпропетровська — № 8 — призупинив свою роботу. Про це «Голосу України» повідомили в компанії-власнику підприємства Lauffer Group. Там стверджують, що припинення виробництва здійснене згідно з чинним законодавством України. Так, після переговорів звільнені за згодою сторін співробітники заводу отримали належні їм грошові виплати.

Компанія розглядає кілька проектів якнайшвидшого поновлення роботи підприємства, при цьому не виключена можливість диверсифікованості виробництва. Якщо завод оживе, колишні співробітники матимуть пріоритет у працевлаштуванні. Як розповів один з керівників Lauffer Group Володимир Стригунов, попри загальну соціально-економічну ситуацію, у компанії бачать можливості розвитку в нинішньому році.

— Будь-яка криза стимулює бізнес до того, щоб ставати ефективнішим, використовувати інновації й нові підходи, — вважає він. — Сподіваємося, що успішна робота групи загалом дасть змогу не тільки відновити зупинене виробництво, а й запустити нові потужності.

Вл. інф.

Дніпропетровська область.