Час від часу в пресі з’являються повідомлення про появу нерукотворних ликів на зрізах або зломах дерев. Людська фантазія бачить у них відомі з ікон образи. Ось нещодавно Сколівщину миттю облетіла звістка про те, що біля православної церкви на Золотій Горі поруч із цвинтарем у селищі Верхнє Синьовидне на зрізі дерева помітні обриси зображення Богородиці з немовлям на руках.
До цього місця поквапилися прочани різних парафій та конфесій зі Сколівщини і сусідніх районів. У нерукотворних обрисах кожен бачив щось своє, неповторне. Всі вони молилися. Серед прочан була й Галина Наконечна з нашого району (з етичних міркувань прізвище та ім’я змінено). У жінки свої клопоти: роки непомітно збігають, а Бог ще не послав їй діточок. Однак у жінки був ще один привід просити про Боже заступництво, адже півтора року тому в неї на нозі з’явилася пухлинка. З кожним місяцем ущільнення збільшувалося, зрештою почало заважати, особливо восени і взимку, коли потрібно було носити чобітки.
Галина пішла на пораду до місцевих ескулапів і почула невтішний вердикт — пухлину треба ліквідувати оперативним шляхом негайно. Перелякалася не на жарт, але зважитися на операцію не поспішала. Так спливали дні, місяці. Навесні Галина роззула чобітки і поволі забула за свою болячку. Коли почула про появу Матері Божої у Верхньому Синьовидному, одразу вирішила поїхати туди і побачити новоявлений обрис. Дорогою думала про свої проблеми і щиро сподівалася на розраду. Прибувши на місце, подивилася на обриси Богородиці з немовлям на руках. Цей малюнок наче ожив під її поглядом. Стала навколішки та почала палко молитися. Дивлячись на незбагненну таємницю природних барв, вона щиро увірувала в те, що їй пощастило побачити Богородицю.
Наступного дня Галина збиралася до церкви. Настрій був піднесений. Вирішила взути нові черевики. Нахилилася зашпилити ремінець на взутті й... обімліла: на нозі не було пухлини. Від ґулі, розміром з волоський горіх, не залишилося навіть сліду. Вона не вірила власним очам і плакала від щастя. Жінка сердечно дякувала Богородиці за диво зцілення.
 
Сколе 
Львівської області.
Фото автора.