Мешканцям Криму відтепер доведеться оформляти землю на платній основі, оскільки такі вимоги російського законодавства, на відміну від українського, згідно з яким ділянки оформляються безплатно.

Чиновники Республіканського комітету із земельних ресурсів кажуть, що надання земельних ділянок здійснюється у Росії переважно на платній основі, за винятком окремих пільгових категорій громадян. Таким чином, уже найближчим часом власникам земельних паїв необхідно зареєструвати свої частки в Росреєстрі або оформити правовстановлюючі документи на ділянки шляхом виділення паїв у натурі.

Ще один цікавий момент. В Україні діє мораторій на купівлю-продаж земельних часток (паїв). У РФ дозволено продаж таких земель, а для Криму плановано мораторій продовжити до прийняття правил землекористування і забудови, але не пізніше ніж до 1 січня 2018 року.

Також у Криму гостро стоїть питання стосовно дооформлення ділянок. Так, на сьогоднішній день налічується понад 60 тисяч громадян і юридичних осіб, що одержали рішення про дозвіл розробки проектів відведення, але, не встигли оформити свої права на землю до 21 березня 2014 року.

Сімферополь.