«Штучна нирка» запрацювала в Кам’янці-Подільському

У місті на базі місцевої лікарні відкрили філію обласного центру екстракорпоральної детоксикації. Обладнання, яке тут змонтоване, дасть змогу мешканцям міста та прилеглих районів, які страждають на гостру ниркову недостатність, проводити гемодіаліз. Раніше цим людям доводилося по три-чотири рази на тиждень їздити до обласного центру. Одночасно у новому відділенні може лікуватися 20 хворих.

Як запевнив заступник голови Хмельницької облдержадміністрації Микола Вавринчук, обласна влада й надалі дбатиме про сучасне технічне оснащення медичних закладів у місті, яке має стати південним діагностико-лікувальним центром Хмельниччини. Зокрема, нещодавно з обласного бюджету було виділено один мільйон гривень на новий цифровий рентгенапарат, який вже діє в Кам’янці.

Віра ШПИЛЬОВА.

Хмельницька область.

Медсестри-викладачі

Житомирський інститут медсестринства першим в Україні розпочав підготовку медсестер-магістрів. Випускники, які отримають такий диплом, зможуть викладати у коледжах та училищах. Незабаром на базі цього навчального закладу почнуть діяти курси, на яких працівники міліції та рятувальники вчитимуться надавати першу медичну допомогу.

Олексій КАВУН.

Житомирська область.