Івано-Франківщина узаконила бойкот російських товарів. Відповідне рішення прийняли депутати облради. Незабаром таку продукцію можна буде розміщувати на торговельних полицях лише за наявності спеціального маркування й окремо від усіх інших товарів. Не сприятимуть тут і гастрольній діяльності музикантів, акторів та інших представників шоу-бізнесу, які публічно підтримали агресію проти України. Народні обранці закликають прикарпатців взагалі не купувати російських товарів та відмовитись від послуг банків і заправок.

«Ми маємо донести до громадськості, що, обслуговуючись у закладах, які належать російському капіталу, ми автоматично фінансуємо закордонний тероризм в Україні, — наголосив ініціатор бойкоту голова фракції ВО «Свобода» Василь Попович. — Спільними зусиллями маємо відкрити другий фронт».
Окрім цього, депутати вирішили запровадити у місцевих ЗМІ рубрику «Геть російських окупантів!», а у новому навчальному році в освітніх закладах будуть проведені інформаційно-виховні години на тему: «Агресія проти України — прояв російського фашизму та шовінізму».