Літній період є одним з найбільш пожежонебезпечних для лісопаркових зон міста. Адже в цей час кияни масово відпочивають на природі. Часто такі походи закінчуються прикрощами. Саме через неуважність людей виникає 90 відсотків пожеж.

— За нашими спостереженнями, саме в цей період приміські ліси горять найчастіше, — коментує ситуацію «Голосу України» начальник прес-служби головного управління МНС України в м. Києві Вікторія Рубан. — З початку 2008 року в лісопаркових зонах столиці виникло 24 спалахи, вогонь пошкодив 2,64 гектара лісових насаджень і трав’яного покриву. Основна причина їх виникнення — порушення протипожежних правил відпочивальниками.

Найбільш небезпечними вважаються Бородянський, Вишгородський, Києво-Святошинський та Броварський райони. Тут значна концентрація великих і малих доріг, дачних садиб, оздоровчих таборів. Тож люди створюють усі передумови для виникнення страшного лиха.

Нагадаємо, що столичні парки, сквери та приміські зелені зони розташовуються на більш як 35 тисячах гектарів. Ними опікуються три лісопаркові господарства — Конча-Заспи, Святошинське та Дарницьке, яким підпорядковуються дванадцять лісництв.