Озброєні люди спалили господарство, де учень ліцею планував одержати роботу
На Всеукраїнському конкурсі професійної майстерності серед учнів професійно-технічних навчальних закладів «Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва», який проходив у Чернівецькій області, переміг потомствений механізатор — студент Артемівського аграрного ліцею Роман Репін.
У конкурсі, де кожен учасник міг продемонструвати свої знання і навички в теоретичних та практичних завданнях, змагалися юні трактористи з 22 областей. Представляти Донбас довірили Романові, який став найкращим на регіональному рівні.
— Коли після закінчення 11 класу я обирав майбутню професію, подумав: менеджерів і економістів і так багато, а от робота тракториста, про яку я, завдяки батькові, знаю мало не з пелюшок, — саме для мене. Тому рік провів у стінах Артемівського аграрного ліцею, чудові викладачі якого всіляко сприяли в підготовці до такого серйозного випробування. Особливо допомога була потрібна в теоретичних питаннях: готували мене кілька викладачів, кожен вклав свою лепту в цю перемогу, — вважає Роман.
За підсумками змагань Роман став найкращим трактористом країни, правильно відповівши на теоретичні питання і зробивши найрівнішу ріллю.
— Земля була дуже груба, кілька днів до змагань там стояла вода. Але мені пощастило — моя ділянка була вище, отже, значно сухіша. І що ще дивно: відразу за моїм трактором на ріллю сідали, збираючи комах, лелеки! — захоплюється переможець.
На жаль, перемога юного тракториста захмарилася неприємністю. Незадовго до його поїздки на конкурс у рідному селі сталася пожежа: озброєні люди спалили всю техніку фермерського господарства «Чапаєвське» в селі Покровському, де трудився батько Романа й де хлопець збирався після одержання диплома приступити до роботи. Тепер розраховує на допомогу в працевлаштуванні від рідного ліцею, який урочисто відзначив перемогу свого вихованця.
 
Донецька область.
Фото надане автором.
У Чернівцях найкращий тракторист — Роман Репін з Донбасу — одержав у подарунок коровай, вишиванку та ікону.