До активної роботи з підтримки української армії залучилася молодь Дніпропетровщини. Координацією волонтерського руху зайнявся обласний Молодіжний центр. Волонтери будуть піднімати бойовий дух солдатів концертними програмами, створювати листівки, газети, організовувати листування з бійцями на передовій, а також збирати кошти й матеріальну допомогу для армії.
Як розповіли «Голосу України» в центрі, уже зараз узгоджуються дати та місця проведення концертних програм, і найближчим часом до захисників Батьківщини вирушать молоді таланти регіону.
— Розпочато роботу з пошуку волонтерів, готових листуватися з військовослужбовцями, які перебувають на передовій, — зазначають у центрі. — Потрібні й ті, хто добре малює, щоб виготовляти листівки, хто має журналістський талант — для допомоги у створенні брошур і бойових газет.
Крім того, на базі центру відкривається пункт приймання гуманітарної допомоги військовослужбовцям. Небайдужих людей закликають здавати для передавання на передову рушники, мило, зубні пасти, продукти харчування тривалого зберігання, що не потребують спеціального зберігання, чай і воду. Також потрібні бинти, вата, сірники і цигарки. Для одержання коштів планують зібрати макулатуру, якої нагромадилося чимало на кафедрах вишів після сесії. Кошти спрямують на рахунок благодійної організації «Фонд Дніпро-1».
* * *
Для бажаючих допомогти українським військовослужбовцям коштами в центрі повідомляють реквізити: код ЄДРПОУ 39204556 на рахунок №26001050007163, відкритий у ПАТ КБ «Приватбанк», МФО 305299, призначення платежу «Благодійний внесок». Контактні телефони центру: 097-129-52-18;
066-094-54-35. Звіт про витрати можна подивитися в офіційній групі Молодіжного прес-центру:
http://vk. com/mpresscenter.