Колишнього заступника голови фракції Партії регіонів не стало 28 лютого близько 1-ї ночі. Тіло політика виявили на газоні під вікнами багатоквартирного будинку. 
За попередніми даними, він покінчив життя самогубством, вистрибнувши з вікна 17-го поверху своєї квартири. Принаймні таку інформацію повідомила керівник прес-служби столичної міліції Юлія Мусташ. «Михайло Чечетов залишив передсмертну записку, в якій написав, що не має моральних сил більше жити. За фактом смерті відкрите кримінальне провадження за частиною 1 статті 115 «умисне вбивство». «Будемо розслідувати. Але все вказує на те, що це самогубство», — зазначила вона.
Подробиці загибелі розповів у себе на сторінці у Фейсбуку нардеп і радник глави МВС Антон Геращенко: «У М. Чечетова була двоповерхова квартира. Його дружина прокинулася вночі й не виявила поруч чоловіка, обійшла всю квартиру і побачила на другому поверсі відчинене вікно. Судячи з її опитування та інших осіб, які бачили його напередодні, він перебував у глибокій депресії. Сумнівів у тому, що це було самогубство, у мене немає. Є тільки момент про те, чи не довели його до самогубства погрозами при зустрічі або по телефону особи, проти яких він міг дати свідчення. Це також буде детально перевірятися слідством».
М. Чечетов був причетний чи, щонайменше, поінформований про походження дуже великих злочинів оточення Януковича, тому слідству варто ретельно розслідувати і версії ймовірного вбивства екс-нардепа чи доведення його до самогубства. Принаймні таку думку висловив учора на одному з телеканалів народний депутат, голова Комітету Верховної Ради з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією Єгор Соболєв. «Спочатку треба розслідувати, а чи була смерть Чечетова самогубством. Але це має бути справді серйозне розслідування, а не здогадки», — зазначив він.
Нагадаємо, 20 лютого в Генеральній прокуратурі України заявили про вручення М. Чечетову повідомлення про підозру у зловживанні владою та службовій підробці під час ухвалення диктаторських законів 16 січня 2014 року (ч. 2 ст. 364, ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 366 КК України).
21 лютого Печерський райсуд Києва за клопотанням слідчого Генпрокуратури виніс рішення про обрання М. Чечетову запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з одночасним визначенням розміру застави 4 млн. 990 тис. гривень. 23 лютого за нього було внесено заставу, і його звільнили з-під варти.