У Кіровограді знову в центрі уваги громадськості колишній відомчий гуртожиток, розташований на проспекті Університетському. Як повідомили ЗМІ його мешканці, тут продають квартири, у яких вони давно прописані.

Про це стало відомо, коли один із нових власників подав до міськвиконкому заявку про зміну категорії житлових приміщень. Не розібравшись у ситуації, члени виконкому підтримали звернення. Мешканка однієї з кімнат, Ольга Логвіненко, проживає в гуртожитку разом із сином уже чверть століття. Там вона прописана з 1990-го. Кімнату, яка до всього виявилася ще й нежитловою, без її відома продали.

Ситуація обурила всіх мешканців гуртожитку, адже люди побоюються, що така доля може спіткати будь-кого з них. Щоб дізнатися, які кімнати продали без відома їх мешканців, делегація вирушила до міськради.

Чиновники традиційно пообіцяли розібратися в ситуації, посприяти розв’язанню проблеми і навіть запропонували підготувати проект рішення про скасування передачі гуртожитку в приватні руки.

Чи повернеться приміщення у власність міста, мають вирішити на черговій сесії міської ради. А рішення виконкому, за яким змінили статус двох кімнат, під тиском обурених мешканців скасували.

Люди сподіваються, що влада свої обіцянки виконає. Адже, за їхніми словами, іншого житла у них немає, хіба що оселяться в кабінетах чиновників. До того ж мешканці переконані, що мають повне право на кімнати, де були прописані десятки років.

Мал. Георгія МАЙОРЕНКА.

Довідково

Свого часу, як з’ясувала прокурорська перевірка законності приватизації будинку, спірна будівля на праві державної власності перебувала на балансі комбінату «Кіровоградважбуд». Приватизацію вищезазначеного підприємства 1994 року здійснював Фонд державного майна України.