Принаймні нинішнього року
Катастрофічне здорожчання пального неабияк ускладнило цьогоріч весняно-польові роботи, повідомляє прес-служба Мінагрополітики. Втім, для пом’якшення фінансової скрути з боку влади вживалися заходи щодо стабілізації цін. Так, аграрним фондом зменшено мінімальні партії зерна при оформленні форвардних контрактів, завдяки чому кошти для закупівлі пального, мінеральних добрив та насіння можуть отримувати навіть дрібні сільгосптоваровиробники.
Деякі сумніви були стосовно вчасного проведення посівної на Сході, однак, запевнили в міністерстві, там проблеми не критичні. Так, в господарствах Донецької області ярими зерновими засіяно 99 відсотків планованих площ, у Харківській — 96 відсотків, і лише у Луганській області ситуація дещо гірша — засіяно 80 відсотків до прогнозу.
Погодні умови сприяли тому, що понад 90 відсотків озимих зернових вийшли із перезимівлі у доброму та задовільному стані, а вологий та помірно теплий травень сприяв нормальній вегетації та формуванню непоганого врожаю більшості сільгоспкультур. У міністерстві сподіваються отримати добрий урожай і запевняють, що жодних проблем з продовольством у нинішньому році не буде.