У селі Троїцьке Попаснянского району бойовики розбили кам’яну православну церкву, побудовану ще в 1840 році. Снаряди влучили просто в будівлю, пробили дах і вибухнули всередині. У результаті цього повністю зруйновано вівтар, побиті осколками ікони, священні книги. Це один з найбільших православних храмів Луганщини, який пережив дві війни — громадянську й Другу світову, вистояв також і при радянській владі. За словами глави облдержадміністрації Геннадія Москаля, «храм не змогли знищити ні німецькі загарбники, ні комуністи-безбожники, а тепер його зруйнували ті, хто називає себе «поборником православного світу». «Жодного сенсу обстрілювати церкву й школу не було, тут не дислокувалися українські військові. Найближчий опорний пункт — на околиці Троїцького за три кілометри звідси. Отже, цілили спеціально в церкву», — вважає Москаль.

Троїцьке перебувало на постійній лінії вогню під час боїв за Дебальцеве, тому зазнало практично безперервних обстрілів і кількох штурмів бойовиків за участю танків і російських регулярних військ. Більшість селян виїхали на безпечні території, нині у Троїцькому мешкає майже 300 людей, а в мирний час було понад тисячу. Лінії електропередач тут перебиті, опори повалені, торговельні точки закриті, автобусного сполучення немає. Продукти в Троїцьке завозять тільки з гуманітарними вантажами.
Сьогодні в Луганській області ведуться аварійно-ремонтні роботи з відновлення функціонування вуличних газопроводів низького тиску в місті Попасна та селищі міського типу Станиця Луганська. Разом з тим, через прорив газопроводу й пошкодження газорозподільної станції, селища Новоайдарського району Трьохізбенка, Кряківка, Сокольники залишаються без газопостачання. Але наразі проведення ремонтних робіт залишається неможливим у зв’язку з тим, що пошкоджено магістральний трубопровід Луганськ—Лисичанськ, що перебуває на окупованій території. Ведуться планові ремонтні роботи розподільних мереж у селищі Новотошківка Попаснянського району Луганської області. За даними «Укртелекому», все ще не відновлено пошкоджені лінії зв’язку в Станично-Луганському, Попаснянському та Новоайдарському районах.

Луганська область.

Постраждала від обстрілів церква.

Фото прес-служби Луганської ОДА.