Курсанти Академії військово-морських сил України імені П. С. Нахімова продовжать навчання в Одеській національній морській академії  (ОНМА), де згідно з постановою Кабінету Міністрів України створено факультет військово-морських сил, а також відділення військової підготовки в Морехідному коледжі технічного флоту.
У документі зазначається, що ад’юнкти, курсанти, студенти Академії ВМС у Севастополі, а також військовослужбовці за контрактом рядового, сержантського й старшинського складу, які навчалися в цьому закладі за заочною формою, продовжать навчання в ОНМА. Курсанти військово-морського коледжу старшинського складу будуть прийняті до Морехідного коледжу технічного флоту морської академії. Усі витрати, пов’язані з виконанням постанови, будуть здійснені з держбюджету.
Слід зазначити, що курсантів Академії ВМС імені П. С. Нахімова, які залишилися вірні присязі й повернулися на материкову Україну, запросили продовжити навчання у Європі. Троє із них уже склали іспити й вчитимуться у Великобританії.
Одеса.