У Миколаєві знову вибухнув житловий будинок. Цього разу п’ятиповерховий, по вулиці Молодогвардійська, 28. Як і в минулій подібній трагедії, вибух стався на верхньому поверсі будови. Є одна загибла й декілька потерпілих.

Головна версія правоохоронців — це знову вибух побутового газу. Міліція припускає, що 37-річний знайомий убив господарку однієї із квартир і, щоб приховати злочин, перерізав газовий шланг...

Підозрюваний у шоковому стані вибіг на вулицю одразу після вибуху, але був затриманий сусідами. Він у лікарні, без свідомості — обгоріла майже половина тіла, показання поки що давати не може. Вбиту знайшли під завалами із зашморгом зі шнура від праски на шиї. Втім, є й інші версії того, що сталося, які активно обговорюють і перевіряють.

Вибух стався в неділю, близько п’ятої години ранку, але його чули в радіусі трьох кілометрів. Зруйновані міжповерхові перекриття завалили квартиру на четвертому поверсі, де (щасливий збіг обставин) нікого не було. Основні травми, отримані постраждалими, — порізи від розбитого скла.

Евакуйовано 54 мешканців постраждалого під’їзду, їм надали притулок у міському санаторії «Чайка» і забезпечили всім необхідним, мешканці сусіднього під’їзду повернулися у свої квартири.

Нагадаємо: за останній місяць це другий вибух побутового газу в багатоквартирних будинках Миколаєва.

Миколаїв.