Кількість переселенців із Криму і Східної України на Дніпропетровщину за останній час зросла в рази. Сьогодні їх уже понад двісті людей, але очікується, що буде набагато більше. 

Біженцям гостро потрібне житло та робочі місця. Вирішення цих та інших питань покладено на недавно створений Штаб допомоги переселенцям з Донецької, Луганської областей і Криму.
Штаб повинен виробити систему приймання біженців, їх розміщення і забезпечення соціальними гарантіями. Уже визначено 13 міст, які будуть готові приймати біженців: Тернівка, Першотравенськ, Павлоград, Новомосковськ, Синельникове, Кривий Ріг, Дніпропетровськ, Вільногірськ, Жовті Води та Дніпродзержинськ. У кожному з них підбираються варіанти житла: готелі, гуртожитки, турбази, родини, готові прийняти гостей. А центри зайнятості підбирають вакансії.
— Найчастіше люди, які приїжджають до нас зі Сходу, в паніці. Вони шукають притулок, спокій і стабільність, — зазначив глава Штабу Вадим Шебанов. — Люди їдуть туди, де відчувають безпеку, де є робота і бодай якісь гарантії. Дніпропетровщина по-братерськи приймає всіх, намагаючись надати людям підтримку й турботу.
В облдержадміністрації повідомляють, що поки резервного грошового фонду допомоги переселенцям немає, але є пожертвування благодійників. Із цих коштів їм виплачуються «підйомні» на якийсь час.
Кожен, хто в пошуках стабільності й спокою приїжджає на Дніпропетровщину, може звертатися по допомогу за гарячою лінією Штабу: (056) 770-88-30, 770-88-40 і на електронну пошту: dopomogadnіpra@gmaіl. com. Адреса — проспект Карла Маркса, 119.