На Полтавщині першочергово завершать будівництво двох споруд, у яких знайдуть прихисток вимушені переселенці з Донбасу.
Обидві розташовані в Решетилівському районі й мають високий ступінь готовності. Йдеться про гуртожиток шахового клубу в селищі-райцентрі та спальний корпус табору «Світанок» у селі Сухорабівка. Щоб довести їх до ладу та здати в експлуатацію, потрібно 7 мільйонів гривень. З огляду на помірність такої суми та кількість сімей прибульців, яких можна розмістити у новобудовах (тільки в дитячому таборі доволі комфортно почуватимуться 32 родини), саме ці споруди обласна влада визнала найперспективнішими. Тож фінансуватимуть їх добудову згідно з відповідною обласною програмою.
Подібні об’єкти є й у кількох інших районах області. Однак там, за словами першого заступника голови ОДА Олега Пругла, треба провести ретельніший аналіз стану їх готовності. А заодно ґрунтовніше перевірити наявність довколишньої інфраструктури життєзабезпечення, можливості співфінансування добудови з різних джерел тощо. Принаймні сидіти склавши руки і спостерігати за руйнуванням довгобудів повпреди місцевої влади не повинні. 
Тим паче що вже найближчим часом нове житло знадобиться не тільки для переселенців із тимчасово окупованих територій, а й для земляків-учасників АТО.

Полтавська область.