Реалізуючи мирні домовленості, противник у цілому дотримується режиму припинення вогню. Однак деякі бойовики продовжують обстрілювати наші позиції, використовуючи здебільшого стрілецьку зброю. Під їх вогонь на Донецькому напрямку потрапили Опитне, Піски, Березове. З артилерії злочинці били по Авдіївці, а з мінометів і зенітної установки знову ж таки по Водяному. На Луганському напрямку вогневого удару з гранатометів зазнало селище Щастя. Таку інформацію повідомили учора в прес-центрі АТО.
Яка нині ситуація на передовій, розповіли українські військові.
Полк особливого призначення «Азов» (Маріупольський напрямок):
«Ситуація напружена, але перебуває під контролем. Ворог накопичує свої сили. Власне, ніякого відведення важкої техніки бойовиків ми не спостерігаємо. Навпаки, РФ продовжує відправляти важке озброєння: танки, «Гради», «Смерчі», БТРи, установки ствольної артилерії та ін. Прибуває й жива сила противника. В Широкиному нас постійно обстрілюють із мінометів. Сьогодні працював снайпер. На щастя, ніхто не постраждав».
Батальйон ОУН (с. Піски):
«Нас постійно обстрілюють. За останні дні дістали поранення троє наших побратимів. Рани не смертельні. Бійців доправили в медзаклади Красноармійська, де їм надають допомогу. Перемир’я, кажете? Ну-ну. Має такий вигляд: наскільки ми відведемо свої війська, зокрема важку артилерію, настільки вони підійдуть. Не знаю, як довго ми зможемо стримувати їх стрілецькою зброєю. А стримувати доведеться. Це ж наша земля. Поки у декого перемир’я, в нас у Пісках фронт оголюється. Аби не сталося біди, потрібно негайно туди заводити дві-три нові роти бійців».
24-та окрема механізована бригада (Бахмутська траса):
«Уночі на околиці населеного пункту Кримського (поблизу колишнього 31-го блокпоста на Бахмутці. — Авт.) було неспокійно. Окупанти обстрілювали нас із автоматичної зброї та гранатометів. Вогнепальні поранення дістав наш військовий. Його госпіталізували в лікарню Лисичанська. Тримаємося й готуємося відбивати можливі атаки».
У свою чергу в прес-службі Міноборони повідомили, що українські військові продовжують укріплювати лінію оборони. Зокрема, бійці аеромобільної бригади ВДВ ЗСУ неподалік населеного пункту Кримське риють траншеї, створюють бліндажі та перекриті щілини. Організовують розгалужену мережу основних та додаткових вогневих позицій. Окрема увага приділяється обслуговуванню бойової техніки та озброєння. «Також наші військові готуються до другого етапу передислокації артилерійських систем на визначені під час міжнародних домовленостей відстані. 
Проте, якщо терористи не виконуватимуть вимог мирного плану, озброєння може бути повернено на позиції в рекордно короткі терміни», — зазначили у відомстві.