У другий день весни в Рівненському перинатальному центрі жителька села Дроздинь Рокитнівського району, що на Рівненщині, Марія Антонівна Огієвич народила трійню — хлопчиків. Головний лікар центру Вікторія Миколаївна Єнікеєва каже, що це перша трійня, яка з’явилась на світ у закладі нинішнього року. Мама і новонароджені почуваються добре, а вдома на них чекають глава сім’ї Іван Сергійович Огієвич та... ще восьмеро їхніх дітей!


Поповненню у родині, де разом з немовлятами буде одинадцятеро дітей, зраділи і в Старосільській сільській раді Рокитнівського району, до якої входить село Дроздинь. Про Огієвичів відгукуються як про працелюбних і порядних людей.
— Уже у цьому році у селах нашої сільради народилося 38 малюків (це без трійні Огієвичів), — розповідає заступник сільського голови Микола Соловець. — А торік по сільраді було зареєстровано 185 новонароджених. Загалом же у нас 420 багатодітних сімей при населенні понад шість тисяч чоловік.
Справді, лелеки не забувають поліські села. І це добре, бо у таких селах є майбутнє. Однак це породжує і проблеми. Скажімо, у тій-таки Дроздині, де більш як півтисячі дітей шкільного віку, є потреба в добудові школи, оскільки нині учні змушені навчатися там у дві зміни.
Рівне.