За рішенням Державної авіаційної служби України міжнародний аеропорт Донецьк не зможе обслуговувати рейси до 30 червня. «Ця директива пов’язана з неможливістю забезпечення безпеки польотів через збройний конфлікт у регіоні, в разі необхідності термін її дії може бути продовжений, — йдеться в повідомленні прес-служби аеропорту. — Відновлення авіасполучення можливе лише після стабілізації ситуації і проведення співробітниками авіаційної влади України контролю дотримання всіх міжнародних норм і вимог у сфері безпеки польотів».

Напередодні донеччан схвилював той факт, що попередній продаж залізничних квитків на другу половину червня і пізніше було призупинено. Однак у Донецькій залізниці спростовують чутки про скасування потягів із 16 червня.
«До 15 червня включно відкрито попередній продаж проїзних документів, а на наступні дати попередній продаж квитків почне відкриватися з кінця наступного тижня. Це пов’язано з необхідністю коригування графіка руху», — пояснили в прес-службі магістралі.
Через бойові дії в районі Слов’янська і Краматорська потяги, які раніше йшли через ці міста, пускають в об’їзд. Тепер тимчасовий шлях «узаконять» у розкладі. Всі потяги в донецькому і луганському напрямках курсуватимуть через ділянку Красноармійськ — Чапліне — Синельникове — Павлоград — Лозова, для деяких установлять додаткові зупинки.