Дніпропетровські автолюбителі масово прикрашають свої машини орнаментами української вишивки. Патріотичний тюнінг робиться за декілька годин і коштує щонайбільше триста гривень.
Як розповіла майстриня такого нововведення Ольга Вишнянська, ідея виникла спонтанно.
«Один з моїх друзів попросив нанести на його машину національний орнамент, — каже вона. — Я виклала фото на своїй сторінці в Facebook — і за короткий проміжок часу наша компанія стала популярною по всій Україні й навіть за її межами. Замовлення надходять з Австралії, Німеччини, Нової Зеландії».
Автолюбителям пропонують тридцять варіантів орнаменту, кожен з яких відрізняється формою й кольоровою гамою. У середньому послуга коштує від п’ятдесяти до трьохсот гривень. Сам процес триває не більше двох годин. Використовується європейська плівка, яка тримається майже рік, легко знімається й не залишає слідів на машині.
Щодня Ольга з подругами одержують до десяти дзвінків. У вишиванки вже встигли «одягти» понад сто машин. Найбільше їх тішить можливість бачити результати своєї праці на вулицях міста.
«Ми не перші, хто створює патріотичний тюнінг, але, мабуть, щасливі, — вважає Ольга. — Наша компанія постаралася зробити послугу доступною для всіх, щоб у країні стало більше автопатріотів».
Дніпропетровська область.