Для повноцінного здорового життя в сучасної людини міцними мають бути не тільки нерви, а й кісти. На жаль, міцною кістковою тканиною сьогодні можуть похвалитися далеко не всі. Так, за даними медичної статистики, більш як три мільйони українців страждають на остеопороз («крихкість кісток»). Приблизно в кожного сьомого чоловіка і кожної третьої жінки після 65 років спостерігається щонайменше один остеопоротичний перелом. Перелом стегнової кісти скорочує очікувану тривалість життя на 12-15%. Однією з головних причин розвитку цієї недуги лікарі називають дефіцит кальцію в організмі. Кальцій відповідає не тільки за міцність кісток, а й сприяє нормальному функціонуванню серцево-судинної системи, мязового апарату, а в чоловіків і сексуальному довголіттю, у той час як дефіцит кальцію супроводжується передчасним згасанням статевої функції.

Фахівці, що займаються проблемами остеопорозу, кажуть, що розвитку кальцієвого дефіциту сприяють незбалансоване харчування, екологічні проблеми, паління, зловживання кавою, недостатнє перебування на сонце.

Тільки 3,2% українських жінок одержують достатню кількість кальцію (більше 1000 мг у добу). А 56,2% ледь «добирають» до 200 мг. Навіть збалансоване харчування, насичене молочними продуктами, не забезпечить нашому організму належну норму кальцію. Так що без регулярного застосування кальціймісних препаратів не обійтися. Доведено, що препарати кальцію обовязково слід приймати під час лікування остеопорозу, а їх профілактичне застосування знижує ризик переломів.

Препарат нового покоління Кальцемін, серії Health Lіfe рекомендується для безпечного заповнення кальцієвого дефіциту. Крім кальцію, кожна його таблетка містить вітамін D3 (сприяє засвоєнню кальцію) і цинк (відновлює кісткову тканину при мікропереломах), мідь (підвищує еластичність кісткової тканини), марганець (поліпшує стан хрящової тканини), бор (забезпечує рівномірне засвоєння необхідних кісткам речовин). Підвищуючи щільність кісткової тканини, цей препарат поліпшує її біомеханічні властивості і практично не має побічних ефектів. Це особливо важливо для тих, кому доводиться довго, іноді протягом усього життя приймати препарати кальцію. У цьому плані цитратна (лимоннокисла) сіль кальцію, що міститься в кальцеміні, знижує ризик утворення каменів у нирках. Цей препарат необхідно приймати з метою зниження ризику переломів, а також тим, хто хоче надовго зберегти молодість. Перед вживанням обовязково ознайомтись з інструкцією до його застосування.

Виробник SAGMEL, Inc., Чикаго, США