Німецький журнал «Focus» опублікував список із продуктів, що є, на думку вчених, найкориснішими для здоров’я людини.

Так, речовини, що містяться в яблуках, зокрема кверцетин, здатні гальмувати розвиток ракових кліток. Крім того, кверцетин має протизапальну дію і зменшує шкоду так званих вільних радикалів. Містять яблука також вітаміни і мікроелементи, що підвищують імунітет і поліпшують роботу серцево-судинної системи.

Хто дбає про своє серце, має їсти більше риби замість м’яса. Три «рибні» обіди на тиждень чи 30 грамів риби на день зменшують ризик виникнення інфаркту на 50 відсотків. Відбувається це завдяки вмісту в рибі жирних кислот Омега-3, які сприятливо діють на клітинні мембрани. І справді, статистика показує, що японці й ескімоси, що регулярно вживають рибу, набагато рідше страждають від серцево-судинних захворювань, ніж народи, чий раціон бідний на рибні продукти.

Ну а часник незамінний при лікуванні простудних захворювань. Крім того, його вживання знижує ризик виникнення раку шлунка і кишечнику і поліпшує роботу травлення. Одна з важливих властивостей часнику — він захищає від ризику виникнення судинних захворювань.