Збільшення тривалості життя в країнах з економікою, що швидко розвивається, призведе до різкого зростання кількості захворювань на синдром Паркінсона. Такого висновку дійшли американські вчені. Згідно з їхніми підрахунками, у наступні 25 років кількість хворих зросте вдвічі. Таке збільшення відбудеться насамперед через швидкий розвиток економіки в Азії. Зростання рівня доходів населення призводить до збільшення тривалості життя, а синдром Паркінсона найчастіше вражає людей похилого віку.

Дослідники вивчили демографічні прогнози, що стосуються пяти найбільших країн Західної Європи (Франція, Іспанія, Німеччина, Велика Британія й Італія), а також дані про десять найбільш густонаселених держав (Китай, Індія, Індонезія, США, Бразилія, Пакистан, Бангладеш, Нігерія, Японія і Росія). У цих 15 найрозвиненіших і густонаселених країнах кількість хворих на синдром Паркінсона становить майже 4,1 млн. осіб, але вже до 2030 року їх буде 8,7 мільйона.

Хвороба Паркінсона (ХП) хронічне прогресуюче дегенеративне захворювання центральної нервової системи, що клінічно проявляється порушенням довільних рухів. Середній вік людини, коли може розпочатися ХП, — 55 років. Водночас у 10 відсотків хворих недуга виникає в молодому віці до 40 років.