За останню добу бойовики 40 разів обстріляли наші позиції. Під вогонь з різних видів зброї потрапили Авдіївка, Опитне, Піски. На Артемівському напрямку противник лупив по Ленінському, Лозовому і Майорську. Крім того, ворог застосував реактивні системи залпового вогню по південно-східній околиці селища Кодима, де немає сил АТО. Таку інформацію учора повідомили в прес-центрі АТО.
Де нині неспокійно на передовій, розповіли українські військові.
Полк особливого призначення «Азов» (Маріупольський напрямок):
«Ситуація залишається напруженою. Бойовики не звертають уваги на Мінські домовленості. Вони вже вкотре нас обстріляли із мінометів. Близько опівночі окупанти штурмували населений пункт Широкине. Напад відбито. Втрат серед наших побратимів немає. У терористів є втрати. Скільки їх загинуло, нині встановлюємо».
Боєць ОУН (с. Піски):
«На фронті відносне затишшя. Щоправда, обстріли не припиняються. Сьогодні сепари теж лупили по нас. В основному б’ють зі стрілецької зброї. Припускаю, що ворог збирається з силами для рішучого удару по Пісках. Незабаром тут може бути гаряче. Однак ми готові до цього».
Розвідбатальйон (неподалік Дебальцевого):
«Порівняно спокійно. Щоправда, вчора на Артемівському напрямку бойовики обстрілювали наші позиції. Діють розвідувально-диверсійні групи противника. Кількість військовослужбовців регулярної російської армії і найманців у секторі щодня збільшується. Готуємося до відбиття атак».
Як повідомили в Міноборони, сили АТО розпочали черговий етап відведення артилерійських систем від лінії бойового зіткнення у зоні АТО на відстані, визначені під час Мінських домовленостей. Зокрема, на підготовлені рубежі передислоковуються реактивні системи залпового вогню БМ-21 «Град».