Виділити з обласного бюджету п’ять мільйонів гривень родинам загиблих на столичному Євромайдані — таке рішення ухвалили на попередній сесії депутати Закарпатської обласної ради. А на засіданні постійної комісії з питань праці, зайнятості та соціального захисту населення розглянули й погодили списки членів сімей загиблих, постраждалих учасників і членів сімей учасників масових акцій громадянського протесту, що надійшли із Житомирської, Івано-Франківської, Кіровоградської, Рівненської, Тернопільської обласних рад та департаментів соціального захисту населення Сумської та Черкаської ОДА.
Як поінформував керівник департаменту соціального захисту населення Закарпатської ОДА Віктор Мацола, вже проведено фінансування 32 таким сім’ям та готові виплати ще для 22. Посадовець також повідомив, що Мінсоцполітики України підписало наказ, яким затвердило списки осіб, члени сімей яких мають право на одержання одноразової грошової допомоги та доплати до пенсії у зв’язку з втратою годувальника під час масових акцій громадського протесту, що відбулись у період від 21 листопада минулого і по 21 лютого нинішнього років. Серед цивільних названо 96 таких осіб, серед правоохоронців і військовослужбовців — сімнадцять.
Тому члени комісії, повідомили «Голосу України» у прес-службі облради, доручили департаменту соцзахисту населення ОДА ретельно вивірити списки і невідкладно оформити фінансову допомогу 22 сім’ям загиблих героїв.