Регулярне вживання апельсинового і грейпфрутового соків перешкоджає розвиткові остеопорозу — такий висновок американських вчених.

Остеопороз — захворювання, яке характеризується зменшенням щільності кісток, що прогресує. Здебільшого хвороба розвивається після 50 років; найчастішим її проявом є переломи шийки стегна, хребців або трубчастих кісток. У США на остеопороз страждають 2 мільйони чоловіків і 8 мільйонів жінок. У нашій країні — близько 3 мільйонів громадян має цей діагноз.

Дослідники довели, що і грейпфрутовий, і апельсиновий соки збільшували активність антиоксидантів, що сприяють поліпшенню щільності кісткової тканини.

Антиоксиданти — вітаміни, мінерали та інші натуральні складові — перешкоджають розвиткові раку, серцево-судинних захворювань і інсульту, вважають учені. Цитрусові містять близько 400 активних складових. Який саме з них сприяє поліпшенню міцності кісток, точно невідомо, однак дослідники припускають, що такою речовиною є лимоноїд.