Стартову зону найдовшої в СНД кільцевої канатної дороги для воднолижників відкрили днями в Дніпропетровську (на знімку). Її довжина становить 825 метрів. На сучасній безшумній і екологічно чистій трасі зможуть одночасно кататися дванадцятеро осіб. Максимальна швидкість руху відповідає стандартам міжнародних змагань. Плановано, що в серпні на новій дорозі відбуватиметься Чемпіонат світу з воднолижного спорту серед юніорів, на який приїдуть спортсмени з Канади, США, Японії, Нової Зеландії та інших країн.

Першими випробували нову канатну дорогу й продемонстрували свою майстерність катання на водних лижах юні спортсмени. Одним з перших став також і міністр у справах молоді та спорту України Дмитро Булатов.

— Дніпропетровськ — батьківщина воднолижного спорту. Я сам давно катаюся на водних лижах, — зазначив він. — Тут познайомився з людьми, які допомагають розбудовувати спорт, і залучатиму їх для формування робочих програм.

Дорогу споруджували у два етапи. Перший, під час якого збудували безпосередньо канатну дорогу, завершився торік у вересні. На сьогодні закінчено останній етап, обладнано стартову зону: роздягальні, тренерські кімнати, центр прокату обладнання, глядацькі місця, медпункт, ігровий майданчик для дітей.

Інвестор проекту, директор воднолижного клубу «Сентоза» Олексій Мартинов, певен, що комплекс відповідає всім світовим стандартам і найближчим часом його подарують дитячо-юнацькій спортивній школі.

— Навряд чи ви знайдете у світі подібне місце, яке зроблено настільки продумано й гарно. Ця дорога є еталоном, — сказав він. — Це наш подарунок рідному місту. Запрошую всіх мешканців та гостей — приходьте, катайтеся.

Під час відкриття об’єкта міський голова Іван Куліченко заявив, що канатна дорога стане базою для тренувань олімпійської збірної з водних лиж.

— Вражає якість виконання проектних рішень цього об’єкта й увесь комплекс робіт загалом. Благоустрій можна назвати зразком і стандартом, що необхідно узяти за правило в майбутньому під час організації зон відпочинку городян, — заявив він.

Дніпропетровська область.

Фото прес-служби міськради.