На Прикарпатті порушено 76 кримінальних справ щодо нецільового використання бюджетних коштів, виділених на ліквідацію наслідків затоплень 2008 та 2010 років. В Івано-Франківському обласному управлінні водних ресурсів, яке керувало протиповеневими роботами, працівниками прокуратури області завершено перевірку.

З’ясовано, що службовці управління, зловживаючи своїми повноваженнями, підписали та прийняли від підрядних організацій акти виконаних робіт з берегоукріплення водогосподарських об’єктів у регіоні із завищенням їх вартості на 3,1 мільйона гривень.

Сума спричинених збитків підтверджена актом ревізії контрольно-ревізійного управління. Не погодившись з висновками ревізорів, управління водних ресурсів звернулось до суду. Розгляд справи тривав більше трьох років. І тільки тепер прокуратурою області щодо службових осіб згаданої організації розпочато кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою службовим становищем). У прес-службі обласної прокуратури повідомили, що із порушених 76 кримінальних справ щодо «повеневих» грошей, 65 уже направлено до суду.

Івано-Франківська область.