Напередодні Нового року 16-річна учениця одного з Харківських ліцеїв вирішила розстатися зі своїм хлопцем. Кризою в їхніх стосунках вирішив скористатися молодший брат хлопця, якому дівчина давно подобалася, але інтересу до нього не виявляла.

За п’ять днів до Нового року 18-річний залицяльник разом з 20-річним товаришем (раніше судимим) призначив дівчині зустріч.

Трійця трохи погуляла містом. Після чого хлопці купили спиртне і продовжили вечір в одному з під’їздів багатоповерхівки. Коли обоє дійшли потрібної кондиції, запропонували дівчині вступити з ними в інтимні стосунки. Вона відмовилася. Щоб не злякати жертву, приятелі змінили тему і запропонували їй прогулятися по Григорівському бору. Вона погодилася.

Незабаром трійця опинилася в нетрях лісопосадки. Коли дівчина зрозуміла наміри приятелів, було вже пізно. Усі спроби вирватися виявилися марними. Познущавшися досхочу, ґвалтівники задушили її. І втекли.

Коментує начальник Жовтневого райвідділу міліції Харкова підполковник міліції Володимир Ковригін:

— Тіло убитої наступного ранку знайшли її подруги по ліцею: прийшли в лісопосадку за ялинкою для ікебани і наткнулися на труп. У цей час пороги ліцею оббивала матір потерпілої, стурбована довгою відсутністю дочки. Свою єдину дочку жінка, інвалід другої групи, виховувала сама...

Упродовж декількох годин наші співробітники разом з колегами з управління карного розшуку вирахували і затримали підозрюваних у здійсненні злочину. Знайшли і свідків, що бачили, як напередодні убивства дівчина виходила з під’їзду разом з двома хлопцями. Але цього було недостатньо. Довелося опитати багато людей, установити зв’язки потерпілої, відпрацювати кілька версій, перед тим як вийшли на слід злочинців. Один з них устиг спалити свою куртку, сподіваючись у такий спосіб сховати докази. Під час допиту мати і співмешканка одного з затриманих давали свідомо помилкові свідчення, що ускладнювало перебіг слідства. Незважаючи на це, провину обох підозрюваних доведено. За цим фактом порушено кримінальну справу. Триває слідство.

Марина КОТЕНКО, прес-служба Департаменту карного розшуку МВС України.

Харків.