Скажіть, будь ласка, скільки злочинів відбувається в нашій країні щодоби і скільки з них розкриваються?

Микола СІТКО.

Полтава.

Як повідомили у Департаменті зв’язків з громадськістю Міністерства внутрішніх справ України, протягом, приміром, 14 грудня до органів внутрішніх справ України надійшло 2737 заяв про злочини. По «гарячих» слідах було розкрито 1448 (52,9%). Серед розкритих злочинів — шість вбивств, дев’ять фактів заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, десять розбійних нападів, 52 пограбування, дев’ять фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

Талон пропадає

Мені 85 років, я інвалід ІІ групи, ветеран Великої Вітчизняної війни. Хочу отримати роз’яснення про пільги. Справа в тому, що мені дають талон на вугілля, яке я не отримую, тобто талон пропадає. Вугілля коштує 377 гривень, тож розкажіть, чи не можна мені отримати замість вугілля грошову компенсацію?

Алла СИТАРСЬКА.

Копистирин

Шаргородського району

Вінницької області.

Відповідає начальник управління персоніфікованого обліку Міністерства праці та соціальної політики України Валерій ПОДКЛАДНЄВ:

— Законом України «Про Державний бюджет України на 2005 рік» (стаття 61) встановлено, зокрема, що за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам ветеранам війни надаються пільги на придбання палива, виходячи із розрахунку вартості однієї тонни твердого палива на домогосподарство.

Місцеві органи виконавчої влади мають право надавати пільги на придбання твердого палива готівкою.

Оскільки в Шаргородському районі Вінницької області не прийнято відповідне розпорядження, тому громадянка А. Ситарська отримує лише талон на придбання однієї тонни вугілля.