Поміняти міністерства

На автомобільних дорогах України склалася надзвичайна ситуація. На мою думку, для її ліквідації у нас є ціле Міністерство України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи, якому вважаю, було б логічно передати службу ДАІ від Міністерства внутрішніх справ. Це дало б можливість оперативніше вирішувати питання врятування людей, які потрапляють в автомобільні аварії чи катастрофи. А порядок на автомобільних дорогах був би забезпечений не тільки силами департаменту ДАІ, а й силами рятувальних підрозділів МНС.

Небезпечні для руху автомобільні ділянки, перехрестя знаходитимуться під постійним контролем. Адже крім оснащення, яке має ДАІ, буде ще й спеціальна техніка, що має МНС. Водночас працівникам МНС під силу здійснювати контроль за не завжди якісними вантажами, які перевозяться автотранспортом.

На наших дорогах надзвичайні пригоди виникають щогодини, а надзвичайні ситуації і природного, і техногенного походження виникають куди рідше. Тому, вважаю, саме МНС під силу навести порядок на автомобільних дорогах. А МВС могло б займатися своїми прямими обов’язками: наводити законний лад у нашій державі та боротися зі злочинцями.

Маю надію, що до моїх порад прислухаються й керівники держави.

Євгеній ЛЕПЬОХІН, інженер.

Старокостянтинів

Хмельницької області.

Пишу, щоб подякувати і привітати

Я 20 років працювала головним бухгалтером, а в 1970-му, як багатодітна мати, раніше вийшла на пенсію. «Голос України» передплачую кожного місяця з дня виходу газети. Пенсія в мене зовсім маленька, тому на передплату доводиться відкладати по копійці. А в мої 85 років кожна копійчина — на вагу золота.

До улюбленого «Голосу» пишу не через життєві негаразди. Тут й книги не вистачить, щоб все описати. Я хочу подякувати начальнику Лисогірського поштового відділення зв’язку О. Жуматій та всім нашим листоношам за їх тепле ставлення до таких стареньких, як я. Ми і газети вчасно отримуємо, і пенсію в будь-яку негоду принесуть.

А ще, користуючися нагодою, хочу привітати улюблену газету з 15-им днем народження! Бажаю всім працівникам «Голосу України» богатирського здоров’я, більше радощів, сімейного щастя, душевної рівноваги та гарних гонорарів!

Надія МАКАРЕНКО.