Фундація імені князів Острозьких підтримала чимало добрих соціальних, культурних і духовних починань. Тепер до них додалося ще одне — підтримка першого рівненського конкурсу «Благодійник року». Тих, хто частину свого прибутку і душі своєї віддає на благо інших, вшанували відзнакою «Бурштинове серце».

Щиро та зворушливо привітали шляхетний вчинок директора «Рівнебудреконструкції» Богдана Литвина. Він започаткував акцію «Врятуймо Надію» — тобто взяв під опіку дівчину Надію, яка з тринадцяти років доглядала паралізовану маму. Цій сім’ї відремонтували житло, допомогли з продуктами. Профінансували навчання Надії у вузі і працевлаштували. І як маленька віддяка за таку доброту — «Бурштинове серце».

Дісталося воно й керівникам підприємств: фермерського господарства імені Тараса Шевченка (Здолбунівський район) Віктору Атаманюку, СП «Мартекс-мода» Жанні Гілевич, «Нетішин-автосервіс» Володимиру Овчіннікову, ПП «Вік-Експо» Віктору Пасічнику.

Одне з «сердець» вручили й Анатолію Жуковському. Започаткована ним фірма щорічно фінансує десять соціальних проектів та постійно допомагає нужденним. До речі, колектив фірми виступив з ініціативою до керівників підприємств та організацій Рівненщини віддавати десяту частину чистого прибутку на благодійництво і тим відродити давню традицію «десятини», на якій колись трималися культура та духовність народу.

Рівненська область.