Поки мама ненадовго відлучилася до громадського туалету на Одеському вокзалі, її маля украли прямо з дитячої коляски. Безтурботно залишена дворічна дитина привернула увагу бродяги — жінки середніх років, що спилася. Злодійка підхопила маля на руки і швидко загубилася в юрбі.

Спочатку перелякана мама безуспішно намагалася знайти дочку самостійно. Зрештою звернулася по допомогу в чергову частину міліції. Там вона розповіла, що їхала з дитиною в Роздільнянський район, де вони з чоловіком нещодавно придбали будинок, але запізнилася на електричку...

Ця історія закінчилася благополучно завдяки Євгену Меху (оперуповноваженому карного розшуку на станції Одеса-Головна) і Іванові Кофову (командиру відділу ППСМ). Співробітники міліції затримали підозрювану у викраденні дитини жінку по гарячих слідах на вулиці Хворостина. Нею виявилася раніше судима за крадіжку 40-річна уродженка Харкова, яка не мала ні сім’ї, ні роботи, ні постійного місця проживання. Як пояснила вона сама, дівчинку вкрала з метою жебрацтва. Адже в образі матері-одиначки вибивати сльозу з перехожих набагато простіше і заробіток значно вищий.

Викрадене маля було повернуто мамі, на яку дома чекали ще двоє дітей. За даним фактом порушено кримінальну справу.

Марина КОТЕНКО,

прес-служба Департаменту

карного розшуку МВС України.

Одеса.