Понад вісім тисяч видань поповнили фонди публічних бібліотек Дніпропетровщини в рамках державної програми «Українська книга». А всього з 1997 року область отримала майже 60 тисяч примірників на загальну суму близько трьох мільйонів гривень.
Сьогодні для 674 бібліотек регіону ця програма є практично єдиним джерелом поповнення фондів. Як розповіли в департаменті культури, туризму, національностей і релігій ОДА, серед нинішніх надходжень — художні твори українських і зарубіжних авторів, енциклопедичні та наукові видання, література для дітей і юнацтва.
Список представлений як творами класиків — Павла Загребельного, Тараса Шевченка, Джека Лондона, П’єра Бомарше, так і збірниками сучасних письменників — Людмили Улицької, Андрія Куркова, Лади Лузіної, зазначають у департаменті. Цікавими для читачів будуть історичні дослідження: «Історія в особах», «Зруйновані храми та монастирі», атлас «Шляхами Великого Кобзаря».
Особливим подарунком для юних читачів стануть книги з яскравими ілюстраціями: «Пригоди маленької мурахи», «Допитливому малюку цікаві речі» та інші.