На Північно-Західній військово-морській базі ВМС України в Одесі було вручено нагороди нашим військовим морякам, які в складі національного контингенту брали участь в операціях з протидії піратству на морі «Океанський Щит» і «Аталанта». Про це повідомляють у прес-центрі Командування ВМС.

Відзнаки Міністерства оборони України — «За військову доблесть» і НАТО — «За сприяння миру» вручив військовослужбовцям на борту фрегата «Гетьман Сагайдачний» командувач українських  ВМС контр-адмірал Сергій Гайдук.

— Ви з честю виконали поставлені перед вами завдання, а сьогодні докладаєте максимум зусиль, спрямованих на збереження територіальної цілісності нашої країни, — сказав С. Гайдук.

Контр-адмірал також наголосив, що «в непрості для нашої країни часи знання і вміння кожного офіцера, мічмана, старшини, матроса особливо потрібні кораблю, Військово-Морським Силам України, державі».

Нагород удостоєні: командир національного контингенту контр-адмірал Андрій Тарасов, командир фрегата «Гетьман Сагайдачний» капітан 1-го рангу Роман П’ятницький, офіцери похідного штабу, значна група військовослужбовців корабля.